Jadvigas Neilandes kvalifikācijas celšanas kurss GRĀMATVEŽIEM – 7 apmācības tiešsaistē

Apmācību kurss “Jadvigas Neilandes kvalifikācijas celšanas kurss GRĀMATVEŽIEM” ir septiņu semināru tiešsaistes programma, kuru vadīs nodokļu konsultante Jadviga Neilande. Kursa ietvaros dalībnieki iegūs padziļinātas un praktiskas zināšanas par aktuāliem grāmatvedības un nodokļu jautājumiem, kas ir būtiski profesionālai darbībai un kvalifikācijas celšanai.

Pirmajā seminārā tiks apskatīta debitoru parādu uzskaite un nodokļu piemērošana, ieskaitot to uzrādīšanu gada pārskatā, uzkrājumu veidošanu šaubīgajiem debitoriem un to ietekmi uz PVN un UIN. Dalībnieki arī uzzinās par uzņēmuma sadarbību ar riska grupas personām, kā identificēt šīs personas un kā novērst ar tām saistītos riskus.

Tiks aplūkotas arī peļņas sadales, dividenžu izmaksas un pamatkapitāla apmaksas jautājumi, sniedzot praktiskas vadlīnijas ārkārtas dividenžu noteikšanai un mantiskā ieguldījuma novērtēšanai. Dalībnieki saņems padziļinātu ieskatu par nodokļu piemērošanu darījumos ar fiziskām personām, tostarp autoratlīdzības līgumiem, darbinieku atlīdzībām un mikrouzņēmumu nodokli.

Svarīga tēma būs komandējumi un darba braucieni, kas aptver gan izdevumu atlīdzināšanas noteikumus, gan darbinieku nosūtīšanas prasības Latvijā un ārvalstīs. Kursa noslēgumā dalībnieki tiks informēti par būtiskākajiem nodokļu jaunumiem 2025. gadā, tostarp grozījumiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN), valsts sociālās apdrošināšanas (VSAOI), PVN un UIN normatīvos.

Šis kurss nodrošinās dalībniekiem visaptverošu izpratni par aktuālajiem nodokļu un grāmatvedības jautājumiem, kā arī praktiskas iemaņas ikdienas darba uzdevumu veikšanai.

Par dalību kvalifikācijas celšanas kursā tiks izsniegta apliecība ar J.Neilandes apliecinājumu un akadēmisko stundu skaitu.

Apmācību norises laiks: 7. 15., 21., 28. novembrī, 5., 10. un 17. decembrī, plkst. 10:00 – 14:00

E-SEMINĀRS TIEŠSAISTĒ, videokonferences formātā.
DALĪBAS MAKSA – ar īpašu atlaidi (vēl pieejama!) tikai EUR 165 + PVN (kvalifikācijas celšanas kursa standarta cena – EUR 553 + PVN). Katrs seminārs atsevišķi – EUR 79 + PVN / *Latvijas Grāmatvedības kluba biedriem – PAR BRĪVU! Un visiem kvalifikācijas celšanas kursa dalībniekiem papildus BONUSS – dalība 12. decembra tiešsaistes “NODOKĻU KONFERENCE 2025” PAR BRĪVU!

Ja aizņemtības dēļ nevarat izbrīvēt visus apmācību tiešsaistes laikus, būs iespēja tos noskatīties arī ierakstā.

PAR DALĪBU KVALIFIKĀCIJAS CELŠANAS KURSĀ TIKS IZSNIEGT

APLIECĪBA AR J.NEILANDES APLIECINĀJUMU UN AKADĒMISKO STUNDU SKAITU.

Kursu vadītāja: Jadviga Neilande – sertificēta nodokļu konsultante, ilggadēja VID speciāliste ar lielu pieredzi.

Jadviga Neilande aktīvi iesaistījusies ne vien uzņēmumu konsultēšanā, bet ir arī izdevuma “Nodokļi un Komercija” redaktore un LR Saeimas budžeta un finanšu komisijas un LR Ekonomikas ministrijas Mikronodokļa likuma izstrādes darba grupas dalībniece.

Tas ļauj nemitīgi sekot līdzi visām nodokļu likumdošanas aktualitātēm, ka arī pārstāvēt uzņēmumu pozīcijas pārvaldībā. Iegūtās zināšanas grāmatvedības un finansista specialitātēs, kā arī zināšanu pilnveide kursos ļauj sniegt konsultācijas uzņēmumiem to grāmatvedības sakārtošanā, dodot padomus, kā optimizēt līdzekļus atbilstoši biznesa specifikai.

APMĀCĪBU SATURS:

7. NOVEMBRĪ

Debitoru parādu uzskaite grāmatvedībā un nodokļu piemērošana

Semināra gaitā tiks detalizēti aplūkota arī pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) piemērošana debitoru parādiem. Dalībnieki apgūs PVN piemērošanas nianses zaudētiem parādiem, priekšnodokļa korekcijas principus un to atspoguļošanu PVN deklarācijā. Papildus tiks aplūkoti UIN piemērošanas nosacījumi veco debitoru norakstīšanai, apliekamās bāzes samazināšana un piemēru analīze.

Plašāka informācija: https://registreties.com/debitoru-paradi/

 

15. NOVEMBRĪ

Kā aprēķināt tirgus vērtību saistītām personām un uzrādīt to UIN deklarācijā. Transfertcenu dokumentācija.

Īpaša uzmanība tiks pievērsta kontrolētu darījumu definēšanai un to uzrādīšanai uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) deklarācijā. Dalībnieki iegūs izpratni par saistītu personu darījumu funkcionālo analīzi, salīdzināmo darījumu izvēles kritērijiem un metodēm tirgus vērtības noteikšanai. Seminārā tiks skaidrota arī globālās un vietējās transfertcenu dokumentācijas sagatavošanas kārtība, nodrošinot atbilstību nodokļu administrācijas prasībām.

Plašāka informācija: https://registreties.com/tirgus-vertiba/

 

21. NOVEMBRĪ

Peļņa, dividendes un citas izmaksas

Seminārā tiks detalizēti aplūkots, kā organizēt dividenžu izmaksu skaidrā vai bezskaidrā naudā, kādas sekas tas var radīt uzņēmumam, un kādi ir noteikumi par dalībnieku sapulces sasaukšanu ārkārtas dividenžu noteikšanai. Tiks aplūkoti arī noilguma jautājumi un to ietekme uz neizņemtajām dividendēm, kā arī kādos gadījumos uzņēmumam ir tiesības atprasīt jau izmaksātas dividendes. Dalībnieki saņems praktiskus padomus, kā novērtēt uzņēmuma finansiālo stāvokli un pieņemt lēmumus par ārkārtas dividendēm, ņemot vērā nodokļu parādus un citus finanšu saistības aspektus.

Plašāka informācija: https://registreties.com/pelnas-sadale/

 

28. NOVEMBRĪ

Nodokļu piemērošana darījumos ar fiziskām personām.
Nodokļu aprēķināšana, ieturēšana, pārskatu iesniegšana.

Seminārā tiks aplūkoti arī jautājumi par valdes locekļiem, tostarp nodokļu piemērošana no minimālās algas, aizdevumi un procentu aprēķins, kā arī VID aptaujas lapu aizpildīšana un pārskatu iesniegšana. Īpaša uzmanība tiks pievērsta uzņēmumu līgumiem un autoratlīdzības līgumiem, skaidrojot to nodokļu piemērošanas atšķirības un iespējamos riskus. Dalībnieki iegūs zināšanas par dokumentu noformēšanas un nodokļu ieturēšanas prasībām, ja darījumos ir iesaistīti nereģistrēti nodokļu maksātāji vai mikrouzņēmumu nodokļa maksātāji.

Plašāka informācija: https://registreties.com/nodoklu-piemerosana-darijumos-ar-fiziskam-personam/

 

5. DECEMBRĪ

Darījumi ar nerezidentiem un nodokļu piemērošana. Nodokļu ieturēšana, pārskatu iesniegšana, konvenciju piemērošana.

Seminārā dalībnieki uzzinās par nodokļu konvenciju piemērošanu un to saistību ar Latvijas Republikas likumiem, kā arī par citiem starptautiskajiem līgumiem, kas ietekmē nodokļu piemērošanu. Īpaša uzmanība tiks pievērsta pastāvīgo pārstāvniecību un ārvalstu filiāļu nodokļu jautājumiem, kā arī nepieciešamajai dokumentācijai darījumos ar ārvalstīm.

Plašāka informācija: https://registreties.com/darijumi-ar-nerezidentiem/

 

10. DECEMBRĪ

Kā pareizi uzskaitīt reprezentācijas un personāla ilgtspējas pasākumu izdevumus

Seminārā tiks sniegti skaidrojumi par izdevumu atmaksāšanas kārtību uzaicinātām pusēm, izdevumu uzskaiti grāmatvedībā un to ietekmi uz nodokļiem. Dalībnieki iegūs praktiskus padomus par attiecīgo izdevumu uzrādīšanu UIN deklarācijā un nodokļu ieturēšanas kārtību, kā arī par attiecīgo dokumentu noformēšanu un avansa norēķinu kārtību.

Plašāka informācija: https://registreties.com/reprezentacija-un-personals/

 

17. DECEMBRĪ

Nodokļu jaunumi 2025. gadā

Tiks detalizēti aplūkotas izmaiņas pievienotās vērtības nodokļa (PVN) regulējumā, kā arī sniegts ieskats par jaunajiem noteikumiem, kas saistīti ar uzņēmumu ienākuma nodokli (UIN). Papildus tiks izskatīti dabas resursu nodokļa, akcīzes nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) izmaiņas, kas ietekmēs dažādus uzņēmējdarbības veidus un privātpersonu īpašumus.

Plašāka informācija: https://registreties.com/nodoklu-jaunumi/

 

Tālrunis: 29948182
E-pasts: [email protected]

Lai pieteiktos apmācību kursam, lūdzu, aizpildiet šo kontaktformu: